ניתוחי מוח: כל מה שכדאי לדעת לפני, ובעיקר אחרי

המוח שלנו, אותו איבר מופלא שאחראי על מי שאנחנו ועל כל מה שאנחנו יודעים ויכולים לעשות הוא גם אחד המורכבים. בדיוק בגלל זה, כאשר משהו לא בסדר במוח שלנו, בדרך כלל נרגיש בזה, ותהיה לכך השפעה על התפקוד היומיומי שלנו. סיבות שכיחות לניתוחי מוח הן גידולים מוחיים (שפיר או ממאיר), מפרצת (אנאוריזמה) ודימום מוחי (בד"כ בעקבות חבלת ראש בנפילה או תאונה). ניתוחי מוח גם שכיחים בקרב מחלות כרוניות מסוימות, כמו פרקינסון, אפילפסיה וכאב כרוני, כאשר מטרת הניתוח היא להפחית את תסמיני המחלה.

 

אז איך בכלל מזהים שיש בעיה במוח?

התסמינים במקרה של בעיה נוירולוגית שמקורה במוח יכולים להיות רבים ומגוונים. ישנם מצבים בהם התסמינים באים וחולפים או שהם משהו כללי כמו כאב ראש, עייפות, או חולשה אשר בדרך כלל אנו מתעלמים מהם ולא בהכרח שנלך לבקר רופא בגללם. תסמינים כלליים שכאלה גם יכולים לנבוע מהמון גורמים, לאו דווקא בעיה מוחית, ולכן תהליך האבחון יכול להיות ארוך ומורכב יותר, ויכול לקחת זמן רב. עם זאת, ישנם מצבים שהתסמינים אקוטיים וחריפים, כמו אובדן היכולת להניע יד או רגל, בהם האבחון בדרך כלל מגיע מהר יותר. לערנות שלנו ולמקצועיות של הרופאים יש חשיבות רבה באבחון בעיה מוחית בזמן וביעילות.

 

אתם לקראת ניתוח ראש? הנה כמה דברים שכדאי שתדעו

ניתוח מוח לרוב מתבצעים בהרדמה כללית, ומצריכים הכנה מבחינת עירוי, הנשמה, ונקזים למערכת העיכול והשתן. אזור הניתוח יגולח במטרה לשמור על האזור נקי ולמנוע זיהומים. על מנת להגיע אל המוח יש צורך בפתיחה של עצם הגולגולת אשר מגינה על המוח. פתיחה כירורגית של עצם הגולגולת נקראת קרניוטומיה. לאחר הניתוח תועבר להתאוששות, וכעבור כמה שעות תועבר למחלקה או ליחידה לטיפול נמרץ. ביחידה לטיפול נמרץ תשהה בד"כ 48-24 שעות, בהתאם למצב הרפואי ולקצב ההתאוששות מהניתוח. לאחר מכן תועבר למחלקה לצורך שיקום והחלמה מהניתוח, ובהמשך תשוב הביתה עם המלצות להמשך טיפול בקהילה.

 

שיקום והחלמה מניתוח מוח: חשיבותם של טיפולים פרא-רפואיים

תחום ניתוחי המוח מאוד מתקדם בימינו, עם זאת, לאור הרגישות והמורכבות של האזור המנותח, קיימים סיכונים לפגיעה עצבית בעקבות הניתוח, או בעקבות הגורם הרפואי עצמו אשר הוביל לניתוח (לדוג' הגידול או הדימום המוחי).

לאחר ניתוח מוח, אתה עלול לחוש בשינויים כלשהם בתפקוד היומיומי שלו, החל מחולשת שרירים (בד"כ כלל בצד אחד של הגוף, נגדי לצד המנותח במוח), עייפות, בעיות זיכרון וקשיים קוגניטיביים נוספים כגון, בעיות שליפה, קשיי קשב וריכוז, בעיות התמצאות ועוד. במידה וזה המצב, ההמלצה היא לעבור הערכה מסודרת אצל אנשי מקצוע רלוונטיים כגון: פיזיותרפיסט/ית, מרפא/ה בעיסוק וקלינאי/ת תקשורת. בתום ההערכה, כל מטפל ייתן את המלצותיו בנוגע להדרכה או טיפול בתחומו.

שיקום לאחר ניתוח ראש כולל טיפולי פיזיותרפיה שיסייעו לך במקרה של חולשה, סיבולת ירודה, קושי בהליכה וכדומה. טיפולי ריפוי בעיסוק יסייעו במצב של פגיעה קוגניטיבית או במקרה של ירידה בתפקוד עם היד/הידיים בעקבות חולשה או תחושה לקויה. טיפולי קלינאית תקשורת יסייעו לך במקרה של פגיעה בשפה, בדיבור או בבליעה.

ניתן לקבל את השירות הנ"ל דרך הקופה המבטחת בהפניית רופא מטפל, או באופן פרטי. קבלת השירות באופן פרטי מאפשרת לך לבחור את המטפל הטוב ביותר עבורך ולקבל מענה מידי ללא צורך בהמתנה. אצלנו ב-Restart Therapy ניתן לקבל את השירות באופן פרטי אצלכם בבית, בפריסה ארצית רחבה.

 

להתייעצות טלפונית ללא עלות או התחייבות עם מטפל מוסמך בנוגע לשיקום לאחר ניתוח מוח התקשרו לטלפון 077-9966400. לקבלת מידע נוסף בנוגע לשיקום נוירולוגי ושיקום קוגניטיבי לאחר חבלת ראש או ניתוח ראש הנכם מוזמנים לבקר באתר שלנו www.restart-therapy.co.il.

אהבתם? שתפו
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
דילוג לתוכן