חוויית הביקור אצל רופא השיניים יכולה להיות חוויה לא נעימה בעבור ילדים, והיא לעתים מלווה בחששות ופחדים. בטרם הביקור אצל רופא או רופאת שיניים לילדים על ההורים לעשות הכנה לילדים, אך כמובן שחוויית הביקור תלויה כמובן גם ברופא או ברופאה עצמה. על רופא או רופאת שיניים לילדים להיות רגישים וסבלנים, ובעלי ניסיון עם ילדים בכל הגילים, היכולת להנגיש את המידע להורה ולילד, ולהעניק לילד או לילדה תחושת ביטחון.
מאיזה גיל מתחילים לבקר אצל רופא או רופאת שיניים לילדים?
מומלץ להגיע לביקור במרפאת השיניים כאשר מתחילות לבקוע שיני החלב – סביבות גיל שנה, כאשר הרופא או הרופאה בודקים האם השיניים בוקעות כראוי, לפי הסדר הנכון ובמנח טוב, וכמובן ימליצו על שגרת טיפול דנטלית לילד. מומלץ להגיע לביקור אצל רופא או רופאת שיניים לילדים אחת לחצי שנה, על מנת למנוע בעיות עתידיות כמו עששת, או בקיעה לא נכונה של השיניים.
מה הם הטיפולים הנפוצים אצל רופא או רופאת שיניים לילדים?
לרוב לא נעשים טיפולי שיניים לילדים לפני גיל 3, והטיפולים הנפוצים הם:
- שן מתנדנדת – לעתים צריך לעזור לשן המתנדנדת ליפול, מכיוון שהיא יכולה להפריע ללעיסה ולדיבור. את הטיפול כדאי לעשות אצל רופא או רופאת שיניים לילדים מכיוון שהם יכולים להפוך את החוויה לנעימה יותר וכואבת פחות בעבור הילד.
- עששת בשיני חלב – זה אמנם נכון ששיני חלב הן שיניים זמניות, אך אם מתגלה בהן עששת זה יכול להשפיע גם על השיניים הקבועות שעתידות לבקוע. הדרך למנוע עששת לילדים היא כמובן לשמור על שגרת היגיינה דנטלית, אך אם ישנה כבר עששת, הטיפול בה נעשה על ידי סילוק החיידקים וביצוע סתימה. הסתימות אותן עושים בד"כ לילדים הן סתימות מתכת רגילות או סתימות חרסינה לבנות.
כפי שכבר כתבנו למעלה, ביקור במרפאת השיניים יכול להיות חוויה מלחיצה לילדים, ולכן כדאי לבחור ברופא או רופאת שיניים לילדים מנוסים, רגישים ועדינים. כאשר מגיע הגיל בו צריך לבקר במרפאת השיניים, שמעו המלצות מחברים על רופא או רופאה מומלצת, או אפילו חפשו בגוגל. אם לדוגמה אתם גרים ברמת השרון, אל תהססו לכתוב בגוגל "רופאת שיניים ברמת השרון" וקראו המלצות.